Virus Prometheus

Virus Prometheus

Hans Peter Ligthart als Theoontwerp: De Schaapjesfabriek

VIRUS PROMETHEUS

De Kraamkamer speelt Virus Prometheus, een gloednieuwe tekst van Marian Pankow. We zijn er trots op dat we voor het eerst een stuk kunnen maken dat speciaal voor de Kraamkamer is geschreven!

Een kamer in een grauw flatgebouw, ergens in een buitenwijk. Een man. En zijn laatste blikje bier.

De gordijnen zijn dicht. De televisie zendt alleen nog ruis uit. Er is geen buitenwereld meer. Geen buitenwereld die hij nog wil zien. Die iemand nog wil zien.

Buiten is alleen nog chaos. Waanzin. Wanhoop. Overleven.

Dat heeft hij gedaan. De man. Theo.

Ik besef ten volle dat het de eerste weken niet makkelijk zal worden. Maar soms moet je de machine loskoppelen, om de patiënt de mogelijkheid te geven uit zichzelf wakker te worden.’

Prometheus bracht ons het vuur.

Wij richten ons op het vuur van nu. Op dat wat ons kennis geeft, vooruitgang, eindeloze mogelijkheden.

En op wat er zou gebeuren als we dat vuur weer verliezen.

De grootste leugen van de waarheid is dat ze gevonden wil worden.

Hans Peter Ligthart als Theo in Virus Prometheus

Ervaren acteur HP Ligthart zet zijn tanden in deze scherpzinnige monoloog, onder regie van Arne Sybren Postma. Vanaf juni 2023 te zien in de huiskamer!

Virus Prometheus speelde vanaf juni al meer dan tien maal in huiskamers door het hele land. Er komen regelmatig voorstellingen bij. Ook u kunt de voorstelling in huis krijgen! Wij zijn altijd op zoek naar locaties waar deze voorstelling kan spelen… Voor informatie neemt u contact op met De Kraamkamer via productie@dekraamkamer.nl, of 06-51800074

Aankomende voorstellingen:

Kaarten koopt u hier.