Over ons

De Kraamkamer is een initiatief van theatermaker Arne Sybren Postma. Met de Kraamkamer wil hij geïnspireerde makers, ervaren spelers en jong talent een podium bieden, voor kleinschalig, hoogwaardig theater. De ambitie is om te laten zien dat goed theater in kleine bezetting OVERAL kan spelen. In theaters, op school, in huiskamers (op schoot als het nodig is). Initiator en inspirator van  de Kraamkamer is Arne Sybren Postma, een regisseur met 60 regies op zijn naam. Maar de Kraamkamer werkt ook graag met andere regisseurs die hun sporen verdiend hebben.

Voorstellingen van De Kraamkamer:

2014 en 2016: Madonna’s Man (van Daphne de Bruin, regie Arne Sybren Postma), een spetterende driehoeksverhouding tussen Maria, Josef en God.

2015: De Dikke van Dale van Heleen Verburg (regie Marian Pankow) was het tweede stuk uit het hedendaagse Nederlandse repertoire van De Kraamkamer. Een prachtige biografische voorstelling over Neerlands grootste taalwonder.

Vanaf januari 2016 speelden we weer een stuk van De Bruin: The Bitch, in bed with MacBeth, een monoloog voor Lady MacBeth samen met een fagottist. Deze voorstelling werd een enorm succes en heeft al dan 35 keer gespeeld in binnen- en buitenland. In 2020 gaat onze tour door, vooral dankzij de samenwerking met Huiskamertheater.nl, ons impresariaat in Amsterdam, die deze voorstelling verkoopt aan Kunst in de Kamer.

In 2017 speelden we weer een regie van Marian Pankow: It sucks to be Helena, van Erik Snel is een bijtend stuk over de lotgevallen van Helena, nadat ze is teruggekeerd uit Troje.

Vanaf 2018: Met Neoptolemos, van Koos Terpstra bleven we in de Griekse sferen: een keiharde dialoog tussen een Griek en een Trojaanse, die de oorlog in zichzelf proberen te overwinnen. Met veel succes gespeeld, in theaters, in huiskamers, maar vooral ook op scholen, al dan niet met toegevoegde workshops… en nog steeds te boeken!

De Minnaar van Harold Pinter, in de regie van Hélène Oostdijk, was op weg een groot succes te worden, toen de Corona-crisis de voorstellingsreeks bruut onderbrak. We zijn van zins deze voorstelling snel te hernemen zodra dat allemaal weer kan!

Wilt u informatie over een voorstelling bij u in huis. Neem dan contact op met productie@dekraamkamer.nl of bel 06-518 000 74.