Over ons

Initiator en inspirator  van De Kraamkamer is theatermaker Arne Sybren Postma. Met de Kraamkamer wil hij geïnspireerde makers, ervaren spelers en jong talent een podium bieden, voor kleinschalig, hoogwaardig theater. De ambitie is om te laten zien dat goed theater in kleine bezetting OVERAL kan spelen. In theaters, op school, in huiskamers (op schoot als het nodig is). Arne Sybren Postma, heeft als freelance theatermaker meer dan 70 regies op zijn naam. De Kraamkamer werkt ook graag met andere regisseurs die hun sporen verdiend hebben.

Arne Sybren Postma, oprichter van De Kraamkamer

Voorstellingen van De Kraamkamer:

2014 en 2016: Madonna’s Man (van Daphne de Bruin, regie Arne Sybren Postma), een spetterende driehoeksverhouding tussen Maria, Josef en God.

2015: De Dikke van Dale van Heleen Verburg (regie Marian Pankow) was het tweede stuk uit het hedendaagse Nederlandse repertoire van De Kraamkamer. Een prachtige biografische voorstelling over Neerlands grootste taalwonder.

Vanaf januari 2016 speelden we weer een stuk van De Bruin: The Bitch, in bed with MacBeth, een monoloog voor Lady MacBeth samen met een fagottist. Deze voorstelling werd een enorm succes en heeft meer dan 35 keer gespeeld in binnen- en buitenland. We tourden totdat de Corona uitbrak in 2020.

In 2017 speelden we weer een regie van Marian Pankow: It sucks to be Helena, van Erik Snel, een bijtend stuk over de lotgevallen van Helena, nadat ze is teruggekeerd uit Troje.

Vanaf 2018: Met Neoptolemos, van Koos Terpstra bleven we in de Griekse sferen: een keiharde dialoog tussen een Griek en een Trojaanse, die de oorlog in zichzelf proberen te overwinnen. Met veel succes gespeeld, in theaters, in huiskamers, maar vooral ook op scholen, al dan niet met toegevoegde workshops!

De Minnaar van Harold Pinter, in de regie van Hélène Oostdijk, een groot succes begin 2020, toen de Corona-crisis de voorstellingsreeks bruut onderbrak. Inmiddels hernomen in nieuwe regie van Arne Sybren Postma en met deels nieuwe cast alweer succesvol in theaters en huiskamers gespeeld in 2022 en ’23. De Minnaar is NOG TE BOEKEN!

Met Virus Prometheus hernieuwen we de samenwerking met Marian Pankow, ditmaal als auteur van een gloednieuwe en spannende monoloog. NOG TE ZIEN EN TE BOEKEN!

Wilt u informatie over een voorstelling bij u in huis. Neem dan contact op met productie@dekraamkamer.nl of bel 06-518 000 74.