De Kraamkamer

speelt

The Bitch

in Bed with MacBeth

van Daphne de Bruin - regie Arne Sybren Postma

Een indringende huiskamervoorstelling voor actrice, fagottiste, hout en staal!

Nu te zien:

Theater Groene Engel

Kruisstraat 15, 5341 HA Oss

aanvang 20:30 uur

 

Als u mij nu wilt excuseren

 

er worden foto’s gemaakt van de moordlocatie

even kijken of het allemaal wel goed staat

ja

je logeersuite komt toch ineens in de openbaarheid.

 

Actrice Taskien Khudabux geeft in deze monoloog Lady Macbeth de trekken van een manipulatieve celebrity, een door ego gedreven machtswellustelinge, maar ze doet dat niet zonder haar een ragfijne psychologie mee te geven.

Fagottiste Anne-Lou Langendijk speelt muziek van o.a. Purcell, Willem Breuker, Tsjaikovski, Shostakovich, Fauré en Bizet. Samen maken zij een smeuïge muzikale vertelling, in collageachtige scènes, over opkomst en ondergang van Shakespeares meest beroemde koningspaar.

U kunt de voorstelling ook voor een privévoorstelling bij u thuis boeken!

Voor boekingen: 06-51800074 of productie@dekraamkamer.nlSinds 2016 spelen wij de succesvoorstelling The Bitch van Daphne de Bruin als dialoog voor actrice en fagot.

Deze voorstelling is ook boeken via huiskamertheater.nl

Voor thuisboekingen: 06-51800074 of productie@dekraamkamer.nl

Deze voorstelling is mogelijk dankzij Cultuurschakel en  Fonds 1818

 

Rond Je Stem - Alex Boon - 7 februari 2016

Ben niet zo van de recensies en laat me af en toe wat geërgerde kritiek ontvallen over het hedendaags theater. Maar hierbij maak ik een uizondering. Zelden zo veel kwaliteit in zo'n klein juweeltje gezien - Zoveel, dat ik me afvraag waarom dit (soort) werk niet in alle kleine theaters in het land valt te zien.

Een verademing tussen al het geweld van versterkte stemmen, musicals, recalmebombarie, subsidiewereldjes en artistieke pretenties...

Keihard werkend theater
Prachtige samenwerking

Krachtige en subtiele regie Arne Sybren Postma - Nergens een saai moment. Sprekende overgangen. De kracht van de eenvoud. De verhouding tussen de ingrediënten. Apellerend aan het publiek zonder inbreuk te maken. Niet gezocht. Subtiele humor. Elkaar versterkende bewegingen, effecten.

Indrukwekkend vocaal- en acteerwerk - Taskien Khudabux. Eigen, gedurfd. Verstoken van ijdelijheid of "voor-de-vorm spel". Zeer autonoom en oorspronkelijk. Wat een power. Wat een nuances! Wat een subtiel spel. Indrukwekkend en nabij.

Gedurfde muzieksolo's en interactieve begeleiding - Anne-Lou Langendijk meest beweeglijke fagot van Nederland. Intiem en intimiderend spel. Orkest en tegenspeler ineen. Onverstoorbaar aanwezig zonder dominant te zijn.

Heerlijk mensen - bedankt voor deze prachtige en hoopgevende voorstelling!